';

Асфалтови бази втора употреба Партньори
Image module
Image module
Image module

Партньори

СИ ЕН ДЖИ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД  е официален представител на ОКУР за България.

Бихме искали да Ви представим в няколко стъпки дейността на фирма ОКУР и това което ще предлага на българския пазар чрез своя официален  представител в  наше лице: СИ ЕН ДЖИ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД.

     Фирма OKUR, е създадена от АБДУЛЛАХ ОКУР в Анкара през 1970 година и към момента се управлява от второ поколение наследници на семейство Окур. Компания е натрупала знания и опит в различни области на производството от създаването си до днес, но най-вече се е усъвършенствала в областта на битумно/асфалтовите машини и оборудване. За близо половин век, ние имаме заслужено място на националния и международен пазар.

Семейството на Окур следва няколко принципа:

-да задоволи нуждите на клиентите на най-високо ниво със следпродажбено  обслужване и цялостно производство, ориентирано към клиента. Всички усилия са насочени към увеличаване на ползите и удовлетвореността на клиента. Семейство Okur се ангажира да поддържа взаимоотношения с клиентите, като следва новите технологии с 50 годишен опит и знания в областта. Всеки член на семейството на Okur  се придържа към концепцията за ориентация към нуждите на клиента и работи за намиране на решение на всеки проблем, в крак с технологичния прогрес.

Силата на Oкур идва най-вече от значението, което се отдава на качеството както в производството, така и в следпродажбеното обслужване и търсенето на нови технологии. Успехът не е случаен. Окур Макина осъзнавайки, че най-голямата сила е образованата работна ръка, усъвършенства своя персонал чрез постоянни обучения, като по този начин заема заслуженото място на пазара. Фирмата винаги предоставя на своите клиенти качествени продукти, добри услуги и икономически решения и по този начин се превръща в законна гордост на Турция, заемайки мястото си на националния и международен пазар като силна корпоративна марка.

БИТУМНИ ЕМУЛСИИ

 • В даден момент е необходимо да се прибегне до различни методи, за да се увеличи възможността за приложение поради факта, че битумното свързващо вещество не е течно, а е готово за употреба при външни условия. При високи температури се увеличават рисковете от пожар и консумацията на енергия. При тестване с химически разтворители, съществуват повишени рискове от запалване и токсични фактори.
 • Заради тези препятствия специалистите намират начин за разреждане на битумното свързващо вещество с вода за по-екологично чист и с по-ниска цена разтвор, а полученият материал се нарича „битумна емулсия“.
 • При производството на битумна емулсия се използват химикали наречени емулгатори. Тези емулгатори, разтваряйки се във вода, получават „ +“ или „–„ заряд. В зависимост от тези заряди те се наричат анионни или катионни емулгатори.
 • Битумните свързващи вещества се делят на две групи в зависимост от използваните емулгатори: анионни битумни свързващи вещества и катионни свързващи вещества. Те същевременно се делят на три групи в зависимост от начина на рязане: бързо рязане, рязане на средна скорост и бавно рязане.

ХИМИЧЕСКИ СЪСТАВ НА БИТУМНАТА ЕМУЛСИЯ

 • Битумно Свързващо Вещество : 40-70%
 • Вода (Омекотена) : 30-50%
 • Химикали (Емулгатори) : 0,2-2,5%
 • Разтворител (Разтворител) : 0-30%
 • Добавка (DOP) : 0-4%

ВИДОВЕ ЕМУЛГАТОРИ

 

 • Анионните емулгатори(отрицателно заредени) превръщат емулсиите от натриев хидроксид, калиев хидроксид в алкали (рН ↑)
 • Катионните емулгатори(положително заредени) превръщат солната киселина във фосфорна киселина. (рН ↓)

 

     КЪДЕ НАМИРА ПРИЛОЖЕНИЕ БИТУМНИТЕ ЕМУЛСИИ ?

Битумните емулсии у нас се използват основно при повърхностно покритие, лепилен слой, шпакловка, при закърпване, защитен слой от готова битумно-емулсионна смес, при работи за предотвратяване на влага върху основи с битум. Освен това се използва и като затъмняващ слой на летищата.

Повърхностна обработка

Съгласно пътните спецификации за повърхностно покритие могат да се използват битумни свързващи вещества RS-1, CRS-1 или CRS-2, които отговарят на стандартите TS 1082:2007.

Свързващ битумен слой

Съгласно пътните спецификации битумните емулсии от типа SS-1, SS-1h, CSS-1, CSS-1h са подходящи за използване като грунд и битумни емулсии RS-1, RS-2, CRS-1 и CRS-2 като лепило.

Полагане на защитен слой и тънкослойно студено полагане

Като свързващо вещество могат да се използват емулсии SS-1, SS-1h или CSS-1, CSS-1h, които се произвеждат съгласно стандартите на TSE, бавно режещи анионни и катионни типове. Битумната емулсия може да се използва за увеличаване на адхезията, удължаване на живота на свързващото вещество, предотвратяване на омекване и смачкване при температурни промени и осигуряване на стабилност.

Студено полагане и кръпка

Като битумна емулсия могат да се използват бързо нарязани катионни битумни емулсии от типа CRS-1 или CRS-2, които са модифицирани съгласно TS EN 12591:2011. Тази битумна емулсия има повишена адхезия поради модифициращия агент в състава си. След процедурата на рязане няма да има разкъсване, няма да се получи отделяне от пукнатината и т.н. негативни аварии, тъй като съдържа добавки на основата на каучук в структурата си и има висока адхезия.

Слой за затъмняване

Тънък слой от битуминозен материал, наричан слой „Fog-Seal“, се нанася за подобряване на видимостта на обекта, намалена от избледняването на цвета на пистата с течение на времето, главно на военните летища. За целта се използват битумни емулсии като RS-1 или CRS-1.

ЕМТЕС ПРОИЗВОДСТВО НА БИТУМНА ЕМУЛСИЯ

Избран за бърз и лесен монтаж, този модел гарантира съответствие, особено с най-студените хоросанови покрития (Slurry Seal). Обектът е проектиран като контейнер с два резервоара за разтвори поради постоянното (Continuous) производство. В производствения процес помпите за течни материали като битум, хоросан, разтворител, DOP, латекс, работят с помощта на инвертор и имат възможност да захранват процеса с материали в необходимата пропорция. В допълнение, чрез поставяне на разходомер в задната част на всяка помпа, той се балансира с данните, получени от разходомера, с количеството, от което системата се нуждае по време на изпомпването. Битумът и разтворителят се прекарват през статичния миксер в пропорциите, определени съгласно рецептата, като по този начин се гарантира, че битумът е в необходимите стойности на проникване. Освен това този статичен миксер се захранва със смес в определена пропорция, за да се увеличи адхезивността на битума с DOP материала. Битумът, напускащ статичния смесител в стабилна форма, влиза в колоидна мелница.

В структурата си съдържа две различни съоръжения за загряване на водата, необходима за разтвора. Лесно е да се осигури нагряване на студена вода, идваща отвън с помощта на електрически нагревател или топлообменник с една плоча, която се поставя на изхода на емулсионния продукт. Тази съвременна практика спестява топлинна енергия и време. Разтворът, хомогенно смесен и температурата и рН достигат подходяща стойност, с вертикална центробежна помпа, изработена от неръждаема стомана 316, преминаваща през разходомера, достига до колоидна мелница. Достигащите до мелницата битум и хоросан се смесват, раздробяват се с висока скорост и образува емулсия. Битумната емулсия с приблизителна температура 80-90˚C се прекарва през едноплочен топлообменник и температурата й се намалява до приблизително 60˚C.

Други продукти предлагани от фирма Окур

 • Обект от полимерциментов битум
 • Котел за горещо масло
 • Обект на механична стабилизация
 • Полагане на чакъл
 • Разпределител на асфалт
 • Теглещ тип асфалторазпределител
 • Комбинирана машина за повърхностно покритие
 • Междинен резервоар
 • Метачка
 • Машина за формоване на ролки
 • Машина за пълнене на шевове
 • Цистерна за вода
 • Обект за асфалтова кръпка
 • Барабанна отоплителна система
 • Резервоари за съхранение на битум

Партньори

Фирма СиЕнДжи Инженеринг ЕООД е официален представител на компанията Parker Plant.

Parker Plant е пазарен лидер в производството и предлагането на надеждни решения за асфалтови смесителни заводи, претрошаващи инсталации, сито-разделни системи и бетонови възли по целия свят.

От своето скромно начало под железопътната арка в Лестър, бизнесът, който Фредерик Паркър създава през 1911 г., продължава да постига успех по целия свят, като продуктите се продават в над 150 страни.

Днес Parker Plant продължава гордата традиция на Фредерик Паркър да доставя висококачествени и надеждни продукти, за да отговори на изискванията на клиентите. Parker Group сега включва утвърдените и уважавани марки като Universal Conveyors, Cartem и Phoenix Transworld, като всяка от тях носи богат технически опит в съответните области.

С над 100 години опит Parker Plant се утвърди като надеждното решение за кариерни, строителни, пътни инфраструктури и проекти за рециклиране по целия свят.

Контакти с нас

ImageImageImageImage
Си Ен Джи Инженеринг ЕООД е фирма с натрупан дългогодишен, инженерингов опит. Техниците на фирмата са с над 15 годишна практика в монтажите на асфалтови бази на водещи производители, както и в ремонта и сервизирането им в България, Дубай, Румъния, Италия и други страни по света.

Асфалтови бази втора употреба

Си Ен Джи Инженеринг ЕООД е фирма с натрупан дългогодишен, инженерингов опит. Техниците на фирмата са с над 15 годишна практика в монтажите на асфалтови бази на водещи производители, както и в ремонта и сервизирането им в България, Дубай, Румъния, Италия и други страни по света.

Асфалтови бази монтаж

Си Ен Джи Инженеринг ЕООД е фирма с натрупан дългогодишен, инженерингов опит. Техниците на фирмата са с над 15 годишна практика в монтажите на асфалтови бази на водещи производители, както и в ремонта и сервизирането им в България, Дубай, Румъния, Италия и други страни по света.

Асфалтови бази ремонт

Си Ен Джи Инженеринг ЕООД е фирма с натрупан дългогодишен, инженерингов опит. Техниците на фирмата са с над 15 годишна практика в монтажите на асфалтови бази на водещи производители, както и в ремонта и сервизирането им в България, Дубай, Румъния, Италия и други страни по света.

Асфалтови бази резервни части

Hotspot image
гр. Пловдив, ул. ``Капитан Райчо`` 56, Търговски център ГРАНД, ет.4, офис 5
Георги Иванов – 0899 68 72 36 – управител
Красимир Стоянов – 0883 30 40 33 – инженер
Гергана Комитова – 0889 06 92 44 – консултант